Photobucket
-

ΑΜΕΒΙΧ - History & releases (by K.t.)

By hidden diaries
Οι Amebix δημιουργηθηκαν το 1978 στο Devon της Αγγλιας (για την ακριβεια βρισκεται στο Νοτιο-δυτικο ακρο αυτης). Στην αρχη ειχαν το ονομα "The Band with No Name" και δηλωναν επιρρεασμενοι απο μπαντες του μεχρι τοτe σκληρου ηχου οπως οι Black Sabbath, Οι Motorhead ή ακομα και οι Killing Joke της πρωτης περιοδου (εποχης what's this for κτλ...).

Η πρωτη συνθεση των AMEBIX ηταν Rob Miller , μαζι με τον αδερφο του Stig και τον Andy Billy Jug. Λιγους μηνες μετα και τη πρωτη τους προβα ηχογραφουν μια demo κασσετα με 6 τραγουδια την οποια ο Rob θα δωσει στους Crass (θεοι!!!!) οταν αυτοι επαιζαν στο plymouth και αυτοι με τη σειρα τους βαλανε το κομματι των πρωτων "University Challenged" στην συλλογη της Crass Records με το τιτλο "Bullshit Detector compilation LP".

Στη συνεχεια ο Andy Billy Jug εγκαταλειπει τη μπαντα και αυτοι με τη σειρα τους σε μια προσπαθεια για καινουργια αρχη, αλλαζουν το ονομα τους σε Amebix. Με νεα μελη πλεον (τον Norman σαν πληκτρα και τον Virus των Disorder στα τυμπανα) και με εδρα πλεον το Bristol στο οποιο και εμεναν σε διαφορες καταληωεις, κυκλοφορουν λιγο αργοτερα τα "Who's the Enemy" EP , "Winter" 7''. Τη περιοδο του 12" EP No Sanctuary αποκτουν τον George σαν καινουργιο πληκτρα. Τη περιοδο αυτη εινα που θα γνωρισουν και τον Biafra ο οποιος θα κυκλοφορησει το Album τους "Αrise" 1985 απο την Alternative Tentacles.

Τελευταια τους αλλαγη στη συνθεση τους ειναι με τον ερχομο του Spider στα τυμπανα.Με αυτη τη συνθεση υπογραφουν στην Heavy Metal Records και κυκλοφορουν το 1987 το "Monolith" . Λιγο αργοτερα οι Amebix διαλυουν και οι Spider, George, και Stig δημιουργουν τους Zygote.

Μια απο τις σπουδαιοτερες μπαντες του ακραιου ηχου, δεν θα προσθεσω κατι αλλο η ιστορια εχει μιλησει απο μονη της.(Σημερα οι Amebix θεωρουνται οι πατερες του Crust εχουν επιρρεασει παρα πολλες μπαντες οπως οι Napalm Death και γενικα ολες τις μπαντες του ακραιου ηχου στα τελη του 80' και στις αρχες του 90')

AMEBIX-DEMO 79'

AMEBIX-WINTER 7" 83'

AMEBIX-ARISE LP 85'

AMEBIX-MONOLITH LP 87'

(Οι δισκοι με τα link τους εχουν μαζευτει απο αλλα blog, επισης καποια στιγμη θα κανω post και το No Sanctuary οποτε υπομονη)


English:
Year of release: 1979, 1983, 1985, 1987
Band: amebix
Name of release: albums
Sounds like: crust, punk, metal
 

0 comments so far.

Something to say?