Photobucket
-

1986-Stand by me (Rob reiner)-(By K.t.)

By hidden diaries
Μετα την Ομιχλη ,που προσφατα ειχα παρακολουθησει λιγο πριν τα χριστουγεννα, με επιασε μια μανια και προσπαθησα να ξαναδω τις ταινιες που βασιζονται σε βιβλια του Stephen King. Μια απο τις πρωτες επιλογες μου ηταν και το Stand by me που ηταν και απο τις αγαπημενες μου ταινιες της παιδικης μου ηλικιας.

Γυρισμενη απο τον Rob Reiner, γνωστο απο την σκηνοθεσια του στα Misery και Sleepless in Seatle. Το stand by me βγηκε το 1986. H ιστορια εχει να κανει με την παρεα τεσσαρων παιδιων το καλοκαιρι του 1959 και λιγο πριν πανε στο γυμνασιο, στην επαρχια castlerock της Αμερικης, οπου ξεκινανε να βρουν το πτωμα ενος προσφατα εξαφανισμενου παιδιου περιπου 30 χμ μακρια απο το χωριο τους.

Στο δρομο θα συναντησουν αρκετες δυσκολιες οπως βδελες, δυσκολες παρακαμψεις, τραινα που ερχονται καταπανω τους, λυσασμενα σκυλια κτλ. Η περιπλανηση των παιδιων μεσα στα δαση της περιοχης πιο πολυ λειτουργει σαν το μεσο για να μαθουμε το παρελθον των τεσσαρων πρωταγωνιστων.

Απο το καστ οι περισσοτεροι θα γνωριζεται σιγουρα τον αδικοχαμενο river phoenix, τον
Corey Feldman γνωστο απο το επισης τρομερο "the goonies" , τον Kiefer Sutherland ο οποιος παιζει τον κακο της υποθεσης (οπως και στις περισσοτερες ταινιες του εκεινης της περιοδου) και τον John Cusack.

Δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω η ταινια ειναι εξαιρετικη και σιγουρα οι περισσοτεροι που διαβασατε αυτο εδω το post εχετε ξεθαψει ηδη πολλες αναμνησεις, στις αναμνησεις λοιπον της παιδικης μας ηλικιας.

 

0 comments so far.

Something to say?