Photobucket
-

Αφιερωμα Xmal Deutschland (1980-1990)-(by K.t.)

By hidden diaries
Οι Xmal Deutschland δημιουργηθηκαν στο Αμβουργο της Γερμανιας στις αρχες της δεκαετιας του 80' απο τις Anja Huwe (φωνητικα), Manuela Rickers (κιθαρα), Fiona Sangster (πληκτρα), Rita Simon (μπασο) and Caro May (τυμπανα). Εχοντας ηδη γραψει καποια 7'' και 12'' μεταξυ των οποιων και το πολυαγαπημενο single Incubus Succubus του 1982 εχουν φτιαξει ενα πολυ σκληρο πυρηνα οπαδων κυριως στη Γερμανια. Κατι που τους βοηθαει την επομενη χρονια να ανοιξουν τα live των Cocteau twins.


Με αλλαγμενη την συνθεση πλεον (η Manuela Zwingmann πηρε την θεση της Caro May στα τυμπανα και η Wolfgang Ellerbrock στη θεση της Rita Simon στο μπασο) υπογραφουν στην πασιγνωστη 4AD και κυκλοφορουν το ντεμπουτο τους με τον τιτλο Fetisch (1983). Με αλλαγη παλι στη θεση των τυμπανων (ο Peter Bellendir πηρε την θεση της Manuela Zwingmann)κυκλοφορουν το 1985 το δευτερο τους album Tocsin και στη συνεχεια φευγουν για παγκοσμια περιοδια. Το 1986 εχοντας πλεον το δικο τους πιστο κοινο και εχοντας ξεφυγει απο τα ορια της Γερμανιας για τα καλα, οι Xmal Deutschland κυκλοφορουν το 12'' matador σε παραγωγη του Hugh Cornwell των Stranglers, ανοιγοντας και το live τους στο Wembley Arena. Το Viva album που ακολουθει το 1987 εχει και τα περισσοτερα τραγουδια με στιχους στα αγγλικα. Λιγο αργοτερα οι Manuela Rickers, Fiona Sangster και Peter Bellendi αποχωρουν απο την μπαντα.

Οι Anja Huwe (ηγετικη φυσιογνωμια των Xmal Deutschland) και Wolfgang Ellerbrock θα συνεχισουν για λιγο ακομα κυκλοφορώντας το Devils Lp το 1989. Το χρονο που ακολουθει η μπαντα πραγματοποιει ελαχιστα live για να διαλυσει τελικα λιγο αργοτερα(1990).


 

1 comment so far.

  1. Kalashnikov Collective April 29, 2008 at 1:40 AM
    Hi, I'm Stefano of Kalashnikov band from Italy! I love your blog: really creative vision of music.
    We will be very happy to be inside your blog!
    Ciao!

Something to say?