Photobucket
-

2000-Almost famous-(By Cameron Crowe)-(By k.t.)

By hidden diaries
Εχοντας κουβεντα για το high fidelity χτες το βραδυ καπου στο σταθμο του Αμαρουσιου με μπυρα απο το περιπτερο και σαντουιτς πηρα την αφορμη να γραψω για ακομα μια μεγαλη μου αγαπη. Το almost famous.

"Ακου το Tommy των the who, θα σε απελευθερωσει" καπως ετσι ξεκιναει το Almost Famous του Cameron Crowe (jerry maguire, vanilla sky, elizabethtown).

Πιτσιρικας 15 χρονων μεγαλωμενος απο υπερπροστατευτικη μητερα και επαναστατρια αδερφη , λατρης της rock μουσικης και κουλτουρας αποφασιζει να στειλει μουσικα αρθρα που δημοσιευει στην σχολικη εφημεριδα, στο rolling stone magazine. Τα αρθρα αρεσουν και του δινουν την ευκαιρια να γραψει για τους Stillwater , μια ανερχομενη hard rock μπαντα. Κατι που θα κανει, συνοδευομενος παντα απο τις συμβουλες του πεσιμιστη μεντορα του και συντακτη του Cream magazine ("κριμα μικρε πετυχες το rock στο θανατο του", λεει σε καποια στιγμη).
Μεσα απο αυτο το ταξιδι και την περιοδεια των stillwater, γνωριζουμε τον θαυμαστο αλλα και υπουλο κοσμο της rock μουσικης (συμπεριφορες συγκροτηματων, groupies, ναρκωτικα, συμφεροντα manager κτλ) μεσα απο τα ματια ενος παιδιου που παλευει να χωρισει την αγαπη του για τη μουσικη απο την μελλοντικη πιθανη δουλεια του. Θα ερωτευτει και θα απομυθοποιησει τους μεχρι τοτε ηρωες του.

Η ταινια ειναι πολυ ρομαντικη και αξιζει να τη δει καποιος που του αρεσουν ταινιες αυτου του ειδους.
Καλη τηλεθεαση...

 

0 comments so far.

Something to say?