Photobucket
-

2005-Wolf creek (Greg McLean)-(by K.t.)

By hidden diaries
Ειναι καποιες φορες που βλεπεις μια ταινια και ενθουσιαζεσαι απο πολυ εως υπερβολικα. Καποιες φορες μια τετοια ταινια σου προσφερει κατι το καινουργιο και το εναλλακτικο, και καποιες παλι σου προσφερει κατι που εχεις ηδη αγαπησει αλλα σε συγχρονη εκδοση.
Πρεπει να ομολογησω πως ειδα το Wolf creek με καποιους μηνες καθυστερηση αλλα μπορω να πω με βεβαιοτητα πως εμεινα με το στομα ανοιχτο.Η ταινια κυκλοφορησε το Δεκεμβριο του 2005 και ειναι παραγωγη της Αυστραλιας.

Ανεξαρτητο και ακραιο ως προς την ιδεα και την εκτελεση το wolf creek εξιστορει τον εφιαλτη που περασαν 3 εφηβοι σε ολιγοημερες διακοπες και στο ταξιδι τους προς ενα γιγαντιαιο κρατηρα. Εκει το αμαξι θα χαλασει (μην βγαζετε συμπερασματα).Εχοντας παρει αποφαση πως θα μεινουν για ολη τη νυχτα εκει τους βρισκει ενας ντοπιος με προθεση να τους βοηθησει.

Με φοντο τις αχανεις εκτασεις της Αυστραλιας, η σκηνοθεσια του Greg McLean (ο οποιος βαζει το χερακι του και στο σεναριο) ειναι παρα πολυ καλη χωρις υπερβολες και οι ερμηνειες αν οχι καλες τουλαχιστον ιδιαιτερα προσεγμενες.
Στο πρωτο μισο, η ταινια κυλαει με αργους και βαρετους ρυθμους, πραγμα που πιστευω γινεται για να μας περασει το στοιχειο του αδυνατου ως προς τους χαρακτηρες. Το δευτερο μισο ξεκιναει με το κλεισιμο των ματιων της Liz και πραγματικα ειναι εφιαλτικο.

Χωρις να δειχνει τιποτα στην ουσια το Wolf creek καποιες στιγμες σου περναει πολυ εντονα το συναισθημα του φοβου και του πανικου. Θεωρω πως ειναι απο τα νεα αριστουργηματα στο χωρο του τρομου και φοβαμαι πως θα αναγνωριστει σε 20 χρονια, οταν πλεον θα εχει αποκτησει το χαρακτηρα του cult, απο τους γραφιαδες των μεγαλων και γνωστων εντυπων του cinema που θα το αναφερουν σαν χαμενο διαμαντι κτλ...

Οποιος δεν το εχει δει, ας κανει το κοπο και δεν θα χασει τιποτα. Οσοι το εχετε δει ξερετε οτι προκειτε για το Texas chainsaw massacre (του Hooper βεβαια) των 00's.


 

0 comments so far.

Something to say?