Photobucket
-

The Sound (1978-1987) (by K.t.)

By hidden diaries

Απο αυτο το σημειο και επειτα ξεκιναμε μια καινουργια ενοτητα η οποια θα ειναι καποιο αφιερωμα σε αγαπημενες μας μπαντες. Αν νιωθετε την αναγκη να γραψετε καποιο κειμενο για ενα συγκροτημα που θα μπορουσε να μπει στο Hiddendiaries απλα ακολουθηστε τη γνωστη διαδικασια (mail κτλ)

Οι Sound (ex-outsiders) υπηρξαν μελη της θρυλικης Λονδρεζικης σκηνης των αρχων της δεκαετιας του 80'. Η συνθεση τους ηταν Adrian Borland (vocals, guitar), Benita "Bi" Marshall (keyboards, saxophone, clarinet), Graham Bailey (bass guitar), Mike Dudley (drums). Ξεκινησαν την πορεια τους ανοιγοντας τις συναυλιες των Echo and The Bunnymen, The Au Pairs, Comsat Angels, Felt, Medium Medium, U2, Public Image Ltd., U.K. Subs, Eyeless In Gaza, The Stranglers κτλ.

Λιγο μετα την κυκλοφορια του πρωτου και πανσπανιου αυτοχρηματοδοτουμενο e.p. τους με το τιτλο Physical World και μετα και την αντικατασταση του Marshall απο τον Colvin "Max" Mayers. Η μπαντα υπογραφει στην Corova records. Απο εκεινη τη στιγμη και μετα κυκλοφορει τα 5 της album (αριστουργηματα)
JEOPARDY (1980) , FROM THE LIONS MOUTH (1981) , ALL FALL DOWN (1982) , HEADS & HEARTS (1985) , THUNDER UP (1987). Μετα και την ολοκληρωση του Thunder up O Borland πεφτει σε καταθλιψη με αποτελεσμα να ακυρωθει η περιοδεια για τη προωθηση του Album. Αυτο ηταν και το τελος των Sound...

Το 1993 και ενω ο Adrian Borland τους πειραματισμους και την solo καριερα ο Mayers πεθαινει απο AIDS. Εξι χρονια αργοτερα ο ιδιος θα πεσει στις γραμμες του τρενου (April 26th, 1999).

Μετα το θανατο του η εταιρεια Renascent Records επανακυκλοφορησε ολα τα album των sound μαζι με καποια live τους στην Ολλανδια και καποιες demo δουλειες τους.

Οι Sound εμειναν στην ιστορια για τα πρωτα δυο Album τους (Jeopardy, From the lion's mouth), με το δευτερο ειδικα να θεωρειται album τουλαχιστον ισαξιο με το "closer" των Joy Division.

SILENT AIR (A.Borland)
Thunder in the air
Before a storm that rips
Anger in my heart
A finger on my lips
You showed me that silence
That haunts this troubled world
You showed me that silence
Can speak louder than words

Words end in disaster
On the rocks, in pieces
I know something lives on there
But I can't say what it is
You showed me that silence
That haunts this troubled world
You showed me that silence
Can speak louder than words




 

1 comment so far.

  1. crassdivision August 20, 2007 at 10:28 AM
    καλο post αν και νομιζω οτι οι sound ηταν καλοι τουλαχιστον μεχρι το "all fall down".
    Aν εχειs διαθεση τσεκαρε το
    http://greekpostpunk.blogspot.com/

Something to say?