Photobucket
-

2008-Συνεντευξη Red light (by K.t.)

By hidden diaries
Καπου εδω κανουν και οι πρωτες συνεντευξεις την εμφανιση τους δειλα δειλα. Την τιμητικη τους εχει μια απο τις πιο αγαπημενες μπαντες του diaries και απο οτι βλεπω και μια απο τις δικες σας, οι Red light απο το Αιγιο.

Γεια σας παιδια, καταρχην να πουμε λιγα πραγματα για αυτους που δεν σας ξερουν, ποτε και που δημιουργηθηκατε και απο ποιους;

Δημιουργηθήκαμε τον Οκτώβρη του 2005.Τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος είναι οι Φαλτάκας Χρήστος(μπάσο), Κώστας Βαγενάς(τύμπανα), Ελμίρο Βετέρε(κιθάρα/φωνή) και ο Ντουέιν Μίστλερ(κιθάρα). Αυτήν την στιγμή ήμαστε τρεις καθώς έχει αποχωρήσει ο Ντουέιν Μίστλερ.

Μεχρι τωρα απο οσο ξερω οι κυκλοφοριες σας ειναι το demo “half” και η συμμετοχη σας σε μια συλλογη της dreamwork factory, πειτε μας λιγα λογια για αυτες.

Το half ήταν μια κίνηση που έγινε αρχικά για να δούμε πώς τα πάμε με τα studio. τελικά η ηχογράφηση ήταν αρκετά καλή και αποφασίσαμε να μοιράζουμε κάποια τραγούδια από αυτή σαν demo. Ηχογραφήθηκε στο πρώην 1-2-3 studio στην Πάτρα. Η φάση με την dreamwork factory έγινε το περασμένο καλοκαίρι και προέκυψε με την βοήθεια του Χρήστου Παναγιωτάκη(hues and separation, figurant in yesterdays play) ο οποίος μας προτείνε στην επικείμενη συλλογή. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα καθώς η ηχογράφηση ήταν αρκετά καλή και οι γνωριμία μας με όσα συγκροτήματα της συλλογής που βρεθήκαμε, ήταν ενδιαφέρον. Το studio στο οποίο ηχογράφησαν τα συγκροτήματα που μετείχαν στην συλλογή ήταν το fab liquid studio. Ακόμη έχουμε μπει και σε μια συλλογή που ονομάζεται yuria 2007 η οποία αποτελεί ηχογράφηση από live που έγινε τον Νοέμβριο στο φεστιβάλ yuria το οποίο διοργανώνεται από το δισκάδικο vinyl microstore. Το cd αυτό μπορεί να το βρει οποίος θέλει στο συγκεκριμένο δισκάδικο.

Απ’οτι μου ειπατε σε προσφατη συναυλια σας το καποια πραγματα στο group εχουν προκυψει απο καθαρες συμπτωσεις. Οπως το ονομα του group το ονομα του demo σας κτλ.. θελετε να μας πειτε καποια πραγματα για αυτα;

Αρχικά, το όνομα του γκρουπ δεν προήλθε από σύμπτωση αλλά από μια κόκκινη λάμπα που φώτιζε τον χώρο της πρόβας μας. Τώρα όσον αφορά το όνομα του demo, προήλθε όντως από σύμπτωση. Δεν είχαμε βρει κάποιο όνομα για το demo και λέγαμε να το αφήσουμε "αβάπτιστο" αλλά όταν μας ζητήθηκε από το hidden diaries να στείλουμε το demo και ένα εξώφυλλο, το demo πήρε το όνομα του αρχείου της φωτογραφίας που στείλαμε για εξώφυλλο.

Υπαρχουν καποια σχεδια για το μελλον και για καποιο δισκο πιο συγκεκριμενα;

Κανονίζουμε στα μέσα του Απριλίου να μπούμε για την ηχογράφηση του πρώτου μας ep το οποίο θα κυκλοφορήσουμε με δικά μας έξοδα. Δεν ανήκουμε σε κάποια εταιρία.

Ποσο δυσκολο ειναι για μια μπαντα απο την επαρχια να ακουστει παραεξω και να προκαλεσει καποιο θορυβο γυρω απο το ονομα της; Πιστευευτε οτι υπαρχει βοηθεια ή οι περισσοτεροι προσπαθουν να εκμεταλευτουν καταστασεις;

Είναι αρκετά δύσκολο, και δεν υπάρχει βοήθεια γιατί δεν υπάρχει τόσο ενδιαφέρον στην πόλη μας για αυτές τις μουσικές. Ότι έχουμε κάνει οφείλετε σε εμάς λόγω του ότι έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε θόρυβο γύρο από το όνομα μας και με την βοήθεια του myspace το οποίο σε βοήθα μόνο για να προωθήσεις την μουσική σου, κατά την γνώμη μας.

Ποια ειναι η γνωμη σας για τα live σε μαγαζια, απο οσο γνωριζω εχετε παιξει και σε αυτοδιαχειριζομενους χωρους αλλα και σε μαγαζια. Τι πιστευεις οτι “αναγκαζει” μια μπαντα να παιξει σε μαγαζια;

Τα μαγαζιά είναι ο μοναδικός τρόπος να μας ακούσουν live γιατί δεν γίνονται αρκετά φεστιβάλ , και είναι κάτι το οποίο μας αρέσει αρκετά γιατί πιστεύουμε ότι δίνει σε όλη την φάση μια απόχρωση του πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στην μουσική στην Ελλάδα σήμερα.

Στα live σας εχοντας ακουσει παραλληλα και το demo σας εχετε εντονα το στοιχειο του αυτοσχεδιασμου, αυτο ειναι κατι που εχει να κανει με τα ακουσματα σας και τις προβες σας ή ειναι κατι που σας βγαινει αφθορμητα οταν παιζεται live.

Η μουσική μας έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό από της επιρροές μας όμως εμείς προσπαθούμε να μην αντιγράφουμε άλλα αποτυπώνουμε τις επιρροές μας με καθαρά δικό μας τρόπο.
Για εμάς μουσική είναι ελευθερία. μέσα από τις δομές που ορίζουμε για να γίνονται ποιο κατανοητά τα τραγούδια μας ,κάποιες φορές τα όρια σπάνε και βγαίνει η αληθινή μουσική μας ,η οποία έχει να κάνει κυρίως με την στιγμή ,τα συναισθήματα που έχουμε .

Μιλωντας για τα ακουσματα σας ποιες θα λεγατε οτι ειναι οι μπαντες που σας εχουν επιρρεασει και ως προς την σταση τους αλλα και ως προς την μουσικη τους εξελιξη;

Οι μπάντες που μας έχουν επηρεάσει είναι αρκετές., κάποιες από αυτές είναι οι sonic youth, joy division, nirvana, my bloody valentine, the fall, the smiths, the rapture, a certain ratio, και μας έχει εντυπωσιάσει η στάση των fugazi αυτή καθ' αυτή. Πρέπει να είναι το πιο τίμιο συγκρότημα που υπάρχει.

Να υποθεσω πως οι στιχοι σας εχουν να κανουν πιο πολυ με προσωπικα βιωματα; Πειτε λιγα λογια για αυτους.

Οι στίχοι γράφονται από όλα τα μέλη του συκροτηματος. Οι στίχοι μας βασικά έχουν να κάνουν με καταστάσεις που έχουμε ζήσει . Αναφέρουμε μέσα από αυτούς , τις ίδιες τις καταστάσεις , ή το τι μας έχουν προκαλέσει. Ακόμη παίζουμε με τον ρομαντισμό μόνο και μόνο για να το καταρρίψουμε χωρίς να απολυτοποιούμε κάποια πράγματα.

Η ανεξαρτητη εναλλακτικη σκηνη στην Ελλαδα πως σας φαινεται; Προσωπικα θεωρουσα οτι σαν χωρα το underground ειχε να πει κατι μονο την δεκαετια του 80’ , πλεον πιστευω οτι κατι εχει αρχισει και ζωντανευει παλι. Τουλαχιστον ως προς το εναλλακτικο κομματι της.Ποια ειναι η αποψη σας;

Δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα γιατί δεν γνωρίζουμε πολλά για την σημερινή κατάσταση. Αλλά με τα λίγα που ξέρουμε πιστεύουμε ότι η ανεξάρτητη εναλλακτική σκηνή είναι καλό που αναπτύσσετε διότι έχουν βγει αρκετά καλά συγκροτήματα. Η δεκαετία του 80' ήταν μια ποιο καταπιεσμένη δεκαετία και γι' αυτό το λόγο μπορεί να ειπωθεί ο χαρακτηρισμός underground.

Που θα θελατε να φτασετε σαν Red light; Θα φευγατε στο εξωτερικο αν γνωριζατε οτι μπορειτε να κανετε κατι καλο;

Σίγουρα θα την κάναμε στο εξωτερικό αν μας δινόταν η ευκαιρία γιατί πιστεύουμε ότι θα περνούσαμε γαμάτα και θα υπήρχε η δυνατότητα να μας ακούσει live και άλλος κόσμος.

Και κατι τελευταιο, εχετε κατι να πειτε σε ολους αυτους που διαβαζουν τωρα την συνεντευξη;

Ελάτε να μας δείτε σε live , εκεί έχουμε να πούμε περισσότερα

Ευχαριστουμε για το χρονο σας και καλη συνεχεια στους στοχους σας με τους red light.

Εμείς ευχαριστούμε Κ.
 

4 comments so far.

  1. cavity April 16, 2008 at 2:53 PM
    Eixa skasei se kapoia fasH aigio gia mia sxoliki giorti se ena tee kai skaei enas typakos, arpazei mia jaguar H jazzmaster, fender telos pantwn, ki8ara kai arxizei na kanei kati topia (o tonos sto i, mono etsi mporw na to perigrapsw) kai eixame meinei malakes. Teleiwse, tHn ekane san kyrios, ki arxisan ta klarina. Ton gnwrizete, agapHtoi kyrioi red light?
  2. hidden diaries April 18, 2008 at 12:10 AM
    jaguar einai kai tha tou thn paro kapoia stigmh ;)
  3. cavity April 23, 2008 at 9:28 AM
    Isxyei dld? Malista... Bravo sto paidi pantws. Mas eftia3e to vrady (pou gamHsane stH synexeia me ta paradosiaka skata alla ok).
  4. Dientudong April 21, 2012 at 6:07 PM
    party catering brisbane

    only online shop

    Nice blog. I must come visit more often.

    That has to be the most cutest cat animation I've seen in a while.

Something to say?