Photobucket
-

Sanctuary albums (by K.t.)

By hidden diaries
Να ξεκινησω αυτο το post καπως ετσι. Ειναι αρχες 90' ειμαι πανω κατω στην τρυφερη ηλικια των 11-12. Ο κατα 5 χρονια μεγαλυτερος αδερφος μου εχει αφοσιωθει στην heavy metal κουλτουρα. Slayer, exodus, kreator,D.R.I., Sodom, Malevolent creation, Bolt thrower, Death ειναι οι μπαντες που ακουγονται καθημερινα στο φτωχικο και παραλληλα γεματο απο κασσετες δωματιο (ωραιες εποχες).
Καθε βραδυ συνοδευονταν με κοφτα riff και τις κραυγες του blackie (οι WASP ειχαν βγαλει καποιους μηνες πριν το Crimson Idol). Ετσι λοιπον μετα απο τοση πλυση εγκεφαλου ζηταω απο τον αδερφο μου να μου προτεινει-δωσει καποια album που πιθανον να μου αρεσουν. Τα album αυτα (παντα σε κασσετες) ηταν τα ministry-psalm 69' , wasp-crimson idol, slayer-season in the abyss, wasp-headless children.

Στην πισω πλευρα λοιπον της τελευταιας κασσετας υπηρχε μια μπαντα που μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση εξαιτιας της ατμοσφαιρας και της πρωτοτυπιας που ειχε.
Η μπαντα λοιπον αυτη ονομαζοταν Sanctuary και υπηρξε μια απο τις αγαπημενες μου στα γυμνασιακα χρονια που ακολουθησαν.

Οι Sanctuary λοιπον, ξεκινησαν το 1985 στο Seatle απο τους Warrel Dane(φωνη), jim sheppard(μπασο), Dave budbill(τυμπανα) , Sean blosl(κιθαρα), Jef loomis (κιθαρα).
Ο αρκετα προοδευτικος ηχος που ειχαν για την εποχη τους εδωσε και το συμβολαιο με την EPIC RECORDS (και ομως!!!) και η πρωτη τους κυκλοφορια "refuge denied" το 1987 δεν αργει να ερθει.

Ο δισκος, σε παραγωγη Dave mustaine των Megadeth, ειναι γρηγορος που αγγιζει το Thrash φλερταροντας συνεχως με την punk αισθητικη χωρις ομως να ακολουθει το κλασσικο και παραλληλα βαρετο μοτιβο των υπολοιπων metal groups της εποχης. Απο το hit κομματι του δισκου "battle angels" μεχρι και το τελευταιο "veil of disguise" ο δισκος σε κραταει σε ενταση και το μονο που μενει να κανεις μετα ειναι απλα να πατησεις play ξανα και να το απολαυσεις παλι.
Το 1989 βγαζουν το δευτερο και τελευταιο τους album με τιτλο "into the mirror black"το οποιο θεωρειτε ενα cult αριστουργημα στο χωρο του ακραιου ηχου. Οι ταχυτητες εχουν πεσει πλεον κατα πολυ, ενω στιχουργικα εχουν γινει πολυ πιο ωριμοι και το εξωφυλλο ειναι πρωτοποριακο για μια εποχη που οι metal ηρωες εβαζαν εντυπωσιακα σκιτσα για να τραβανε το κοινο. Απιστευτα κομματια οπως τα "long since dark", "eden lies obscured", "the mirror black" τα ακουω ακομα πολυ ευκολα και με συγκινηση παρολο που δεν εχω καμμια σχεση με αυτο το ειδος. Λιγο αργοτερα και πριν την διαλυση τους κυκλοφορει σε περιορισμενο αριθμο το live e.p. τους into the mirror live.

Τα album αυτα τα βρηκα στο πολυ καλο metal blog demencia13 . Οποτε μπορειτε να τα βρειτε απο εκει.
Απο τις λιγες φορες που βαζουμε κατι ακραιο οποτε...

refuge denied

into the mirror black



English:
Year of release: 1986, 1989
Band:Sanctuary
Name of release: Refuge denied, int the mirror black
Sounds like: metal, thrash, punk, progressive
 

1 comment so far.

  1. alele May 23, 2008 at 6:28 AM
    omologw oti tetoia ekplhxh den thn perimena..dhl oti se ayto to mplok tha empene heavy metal diskos!!milame gia fobero diskaki pou aloma sizitietai stous underground heavy metal kiklous k einai apo tous agaphmenous k apo tis elaxistes kales exereseis pou bghkan sta 90's..atofio k eilikrhnes album pou deixnei to kanoiko prwsopo tou heavy metal k oxi ayto apla egine moda k marketing...mrabo agorina pou to anebases..mono gia ligous!!!!

Something to say?