Photobucket
-

2007-Control (Anton Corbijn)-(by K.t.)

By hidden diaries
O Anton Corbijn ειναι περισσοτερο γνωστος στους μουσικους κυκλους για τις συνεργασιες του (φωτογραφια και σκηνοθεσια των video clip τους) με μπαντες οπως οι joy division, οι public image limited, echo and the bunnymen, kraftwerk, bjork, cramps, front 242 και αλλα ωραια πραγματα.

Σε παραγωγη της γυναικας του Deborah Curtis το control μας δειχνει την ζωη του Ian Curtis απο τα πρωτα χρονια της εφηβειας του και της ζωης του στο Macclesfield μεχρι και την στιγμη της αυτοκτονιας του στις 18 Μαιου του 1980.

Ξεκινωντας το film κανει ενα συντομο περασμα απο την "warsaw" περιοδο, και τη γνωριμια με την μελλουσα γυναικα του που δεν αργει να ερθει.

Απο τις πρωτες συναυλιες μεχρι και τις κρισεις επιληψιας το film εστιαζει πανω στις εμπειριες που εζησε ο Curtis και τους λογους που τον εκαναν να γραψει κομματια οπως το "she's lost control" και το "atmosphere" κατι που ισως ειναι και ο λογος που σε πολλους δεν αρεσε, μιας και εχουν στο μυαλο τους το επισης παρα πολυ καλο "24 hour party people".

Γενικα η ταινια ειναι παρα πολυ καλη και αξιζει να τη δει καποιος και για ιστορικους λογους. Τα flyer και οι αφισες που θα δειτε εκει μεσα μπορει να σας φερει ενα εγκεφαλικο...throbbing gristle, cabaret voltaire και ολα τα καλα παιδια της post punk περιοδου εχουν την αναφορα τους. Το πρωτο μισο της ταινιας ισως να σας κουρασει λιγο μιας και ειναι καθαρα αφιερωμενη στη ζωη του cutis, το δευτερο μισο ομως ειναι πραγματικα ολα τα λεφτα...Εξαιρετικες ερμηνειες και τρομερη φωτογραφια (καθε φωτογραφια ειναι λες και εχει βγει απο new wave εξωφυλλο του 80')


 

4 comments so far.

  1. annie's animal October 29, 2007 at 1:14 AM
    αν και φανατικοs με τουs joy division απο οσα μου ειπανε μαλλον θα απογοητευτω απο την ταινια.
    Και το 24 hours people πατατα ητανε.
    Ειναι λαθοs να εκθειαζουμε μπαντεs και να φτιαχνουμε ταινιεs γι αυτεs.
    Iσωs χρειαζεται να βγει για το ποστ πανκ κατι αναλογο του "γοητεια τηs οργηs" ή κατι αναλογο τελοs παντων που να εξεταζει σφαιρικα το νεκρο πια αυτο μουσικο ρευμα
  2. punkdeleimon October 29, 2007 at 8:00 AM
    Η ταινια ειναι αναφορα στην ζωη του curtis και οχι στους joy division.
  3. space invader November 1, 2007 at 11:25 AM
    Το θέμα είναι ότι η ταινία παίρνει πολύ το μέρος της γυναίκας του curtis και την παρουσιάζει άμεμπτη.
    Και το όλο πρόβλημα του curtis ήταν τι να κάνει με δύο γυναίκες. Κάτι εντελώς λάθος μιας και τα υπαρξιακά του προβλήματα δεν έχουν καμιά σχέση μ'αυτό.
  4. hidden diaries November 2, 2007 at 1:32 AM
    vevaia pairnei kai to meros ths gynaikas tou mias kai ayth einai piso apo th paragogh ths tainias. An kai sou deixnei pos aisthanetai dysforia tis stigmes pou niothei oti ton piezei to koino, h' akoma kai thn parathrhsh kai thn antidrash pou exei os pros ta atoma pou ton episkeftontai kata kairous sth douleia tou.

Something to say?