Photobucket
-

Επιστροφη στην ΑRCADIA (Τα χρονια της Αθωοτητας) (by K.t.)

By hidden diaries
Ο Captain Harlock (ο επαναστατης πειρατης - συμβολο της ελευθεριας-με τη τεραστια χαρακια κατω απο το αριστερο του ματι) σχεδιαστηκε απο τον manga καρτουνιστα Leiji Matsumoto. Εκανε την πρωτη του εμφανιση το 1978(Original run March 14, 1978 – February 13, 1979) στην Ιαπωνικη Τηλεοραση (στην Ελλαδα αρκετα αργοτερα, νομιζω στα μεσα της δεκαετιας του 80' - εγω το ειδα στις αρχες των 90's απο το θρυλικο πλεον trash-o-καναλο new channel).

Σε μια γη που εχει ισοπεδωθει απο πολεμους και την απαθεια και οπου οι κατοικοι της εχουν αφαιθει στην απελπισια γινεται επιδρομη απο εξωγηινους. Ενας απο τους λιγους που δεν θελει να παραδωθει ειναι ο Captain Harlock ο οποιος με το πληρωμα του και το πλοιο του, το θρυλικοι deathstar (ενα πειρατικο σκαφος κατασκευασμενο απο το μηχανικο Toshiro Oyama - σχεδιαστη και κατασκευαστη αεροπλανων κατα τη περιοδο του 2ου Παγκοσμιου πολεμου- ετσι ωστε να πεταει στο διαστημα) φευγει απο το πλανητη με σκοπο να αντιμετωπισει την κατασταση που επικρατει σε ολοκληρο το σκλαβωμενο γαλαξια.

Το 1982 κυκλοφορησε η ταινια με κεντρικο ηρωα τον Captain Harlock με το ονομα Arcadia of My Youth (Directed by Tomoharu Katsumata,130 min)

Το 1982 προβληθηκαν ακομα 22 Επεισοδια της σειρας σε μια ξεχωριστη ενοτητα που ονομαστηκε Endless Orbit SSX (Original run October 13, 1982 – March 30, 1983)

Το 1999 προβληθηκαν ακομα 6 επεισοδια μιας μινι σειρας με το τιτλο OVA: Harlock Saga: The Ring of the Nibelung

Χωρις να ειμαι μεγαλος λατρης της Manga κουλτουρας, θεωρω τη συγκεκριμενη "παιδικη" σειρα οτι πιο συγκλονιστικο εχω δει σε αυτο το ειδος. Οι χαρακτηρες ειναι λες και εχουν ξεπεταχτει απο τις σελιδες των βιβλιων του Michael Moorcock. Πεσιμιστικη διαθεση και μηδενιστικοι διαλογοι ειναι τα στοιχεια που επικρατουν καθ'ολη τη διαρκεια του post-nuclear επους του Matsumoto. Σιγουρα θα εχω κανει καποια λαθη στο κειμενο αλλα ειμαι σιγουρος οτι πολυ επισης θα ειστε συγκινημενοι. Στα παιδικα μας χρονια λοιπον...του ερωτοδικειου...της πολης των παραισθησεων...των παιδιων της νυχτας...
 

0 comments so far.

Something to say?